Zoek je een praktische aanpak? Maatwerk? Kies dan voor coaching.
4 redenen waarom het loont om salesmedewerkers te coachen:


1. juiste persoon op juiste plaats 

Jouw salesmedewerker houdt van mode. Hij/zij moet zijn product kénnen. Hij/zij vindt het ook leuk. Da’s de basis. Maar kledingadvies geven, vraagt ook creativiteit, verbeelding en vertrouwen. En dat kunnen we aanscherpen. Zodat je de verwachtingen van je klant overtréft.


2. Sneller contacten

Snel en vlot contacten leggen. Een goede verkoper kan dat. Maar wat als dat niet van nature in je zit? Geen probleem: je kunt dat aanleren en bijsturen. Gevolg? Het klikt écht tussen je salesmedewerker en je klant.


3. Meer mensenkennis

Elke klant heeft een andere vraag. Hij of zij zoekt soms een frisse kijk. Maar ook bevestiging, zoals een compliment. Daarop inhaken is een kunst. En die beheerst Retail IMPACT als geen ander.


4. Beter samenwerken

Met teamcoaching wakker je wederzijds begrip en respect aan. Je team is daardoor nog beter ingespeeld op elkaar. Iedereen werkt efficiënter én prettiger samen. Dubbele winst!


Ook leidinggevenden en collega’s coachen is een must. Zij leren hoe ze hun team motiveren. En hoe ze de interne communicatie beter stroomlijnen.


Kortom: gelukkige medewerkers zorgen voor tevreden klanten.


Laat ons jouw team coachen


Wat ik voor jou kan betekenen:


Coaching met impact

Coaching met impact volgt naadloos op consultancy of training. Je krijgt coaching on the job met doe-opdrachten of via een gesprek. Individueel of in groep.


Lees meer

coaching fashionbedrijf in opstart

Begin jij een fashionbedrijf? Dan begeleidt Retail IMPACT jou tijdens het startproces. We werken een stappenplan uit, een draaiboek voor je businessplan en bezorgen je tal van tips & tricks. Dan kent jouw fashionbedrijf een vlotte start.


Lees meer